Internationaal verhuizen

Internationaal verhuizen is het proces van het verplaatsen van uw spullen en bezittingen van een land naar een ander land. Het is een veel complexere verhuizing dan nationaal verhuizen en vereist meestal meer tijd, planning en middelen. Bij internationaal verhuizen moeten veel meer overwegingen worden gemaakt, zoals de wetten en regelgeving van beide landen, de beschikbare vervoersmogelijkheden, de beschikbare opslagfaciliteiten en de verzekering van uw spullen tijdens de verhuizing.

Di.On is uw parrtner in internationaal verhuizen en brengt uw spullen op een veilige en efficiënte manier van het ene land naar het andere land. Di.On is bekend zijn met de wetten en regelgeving van vele landen en helpen u bij het regelen van de benodigde vergunningen en douanepapieren. Bij Di.On nemen wij verhuisplanning en coördinatie volledig uit handen helpen bij het regelen van eventuele aanvullende diensten, zoals het opslaan van uw spullen, het verzenden van spullen naar een nieuwe locatie en het inrichten van uw nieuwe woning in het buitenland.

internationaal verhuizen is een uitdaging, maar met de juiste hulp en voorbereiding kan het een succesvolle en voldoening gevende ervaring zijn. Als verhuisbedrijf kan Di.On een belangrijke rol spelen bij het Internationaal verhuizen. ook voor verhuizingen buiten de eu.

Als je van plan bent om internationaal te verhuizen, is het belangrijk om op een aantal zaken te letten om ervoor te zorgen dat de verhuizing soepel verloopt. Hieronder vind je een aantal tips:

 1. Visum- en immigratievereisten: Informeer je over de vereisten voor het verkrijgen van een visum of een verblijfsvergunning voor het land waar je naartoe wilt verhuizen.

 2. Huisvesting: Zoek vroegtijdig naar geschikte accommodatie in het nieuwe land, zodat je tijd hebt om aanpassingen te maken of op zoek te gaan naar een andere optie als de eerste keuze niet bevalt.

 3. Financiën: Houd rekening met de kosten van verhuizing en het leven in het nieuwe land, zoals huisvesting, verzekeringen, en levensonderhoud.

 4. Verzekeringen: Zorg ervoor dat je de juiste verzekeringen hebt, zoals een ziektekostenverzekering, een inboedelverzekering en een verzekering voor de overdracht van bezittingen.

 5. Taal: Probeer je voor te bereiden op de taal van het nieuwe land. Een basiskennis van de taal kan helpen bij het opbouwen van sociale en zakelijke contacten en het oplossen van dagelijkse problemen.

 6. Culturele verschillen: Informeer je over de culturele verschillen tussen je huidige land en het nieuwe land en probeer je eraan aan te passen.

 7. Formaliteiten: Regel alle formaliteiten die nodig zijn voor de verhuizing, zoals het opzeggen van contracten, het verzamelen van documenten en het in orde maken van vervoer en opslag van bezittingen.

 8. Juridische zaken: Informeer je over de wet- en regelgeving in het nieuwe land en zorg dat je op de hoogte bent van de rechten en plichten die daarmee samenhangen.

Door op deze zaken te letten, kun je ervoor zorgen dat je internationaal verhuizing soepel verloopt en dat je goed voorbereid bent op het nieuwe leven in het buitenland.

Internationaal verhuizen naar een land buiten de Europese Unie is een uitdagender proces dan een nationale verhuizing. Naast de reguliere verhuisprocedures, moeten er extra stappen worden ondernomen om te voldoen aan de regels en vereisten van het land van bestemming. Hieronder volgen enkele factoren waarmee rekening gehouden moet worden bij een verhuizing buiten de EU:

 • Visumvereisten: Bepaal of u een visum nodig heeft voor het verblijf in het nieuwe land en hoe u dit kunt aanvragen.
 • Douaneformaliteiten: Er moeten douaneformaliteiten worden voltooid voor het invoeren van uw bezittingen in het nieuwe land.
 • Verzekeringen: Verzeker u ervan dat u de juiste verzekeringen heeft voor uw bezittingen tijdens de verhuizing en voor uw verblijf in het nieuwe land.
 • Culturele verschillen: Wees je bewust van culturele verschillen en hoe deze uw verhuizing kunnen beïnvloeden.
 • Taalbarrière: Het is belangrijk om de taal van het nieuwe land te beheersen of iemand te hebben die u kan helpen bij communicatie en navigatie.

Di.On Beschikt over de nodige kennis en ervaring om u te helpen bij het doorlopen van deze uitdagende processen.

Hulp nodig bij de voorbereiding?
Kijk bij Tips en Ondersteuning
 • Checklist instanties en adreswijzigingen
 • Tips voor het inpakken
 • Lijst verpakkingsmaterialen
 • Volume calculator
 • Waar ik rekening mee moet houden tijdens de verhuizing

 

Wat onze klanten zeggen

Thomas Verburg
Thomas Verburg
2023-11-18
Heel fijn contact gehad met Dion!
Elise Seibert
Elise Seibert
2023-08-18
Ze hebben onze verhuizing naar Zuid-Frankrijk erg goed en professioneel verzorgt, met een goede prijs. Het huis leegtrekken ging erg vlot en op bestemming ging da vrachtwagen ook goed leeg. We zouden ze aan iedereen aanraden.
Astrid C
Astrid C
2023-08-02
We zijn vandaag verhuisd naar Pergola door Verhuisbedrijf Di-on uit Wijchen. Di-on heeft onze inboedel opgehaald uit onze opslag, terwijl wij al in Italië waren, dat is allemaal vlekkeloos verlopen. We werden goed op de hoogte gehouden, ook tijdens de rit naar Italië. Onze ervaring is zeer positief; goede communicatie, goede prijs, komt afspraken na, zeer professioneel en klantvriendelijk!!
Sander Van Den Brink
Sander Van Den Brink
2023-05-17
Top bedrijf
N Enders
N Enders
2023-05-03
Duidelijke communicatie Top service paar uurtjes langer is geen probleem
Ingrid van Londen
Ingrid van Londen
2023-04-13
Een echte aanrader. Beter dan ik ooit had durven bedenken. Prijs kwaliteit verhouding gewoonweg de beste. Professioneel team, keiharde werkers met hart voor hetgeen ze doen. Er wordt met je meegedacht en geven advies waar nodig. Kortom, als ik ooit nog verhuis, dan is er voor mij maar 1 bedrijf die het mag doen: Di.On verhuizingen !!!!
Stefan Tichelaar
Stefan Tichelaar
2023-03-15
Kleine klus, maar goed en heel snel geholpen
Mike Krenzien
Mike Krenzien
2023-03-09
Wir haben einen mit Di.On einen Umzug durchgeführt, und alles verlief super! Von Anfang an haben wir uns gut betreut gefühlt und unsere Möbel sind sicher transportiert worden. Wer ein professionelles Umzugsunternehmen sucht, wird hier garantiert fündig!
Roy Derks
Roy Derks
2023-02-24
Met de handen in het haar zat ik toen mijn nieuwe wandkoeling werd gebracht. Hoe krijg ik deze van de pallet af? Er was weinig tijd en na vele pogingen heb ik Di-on gebeld. Binnen een uur stonden er vakbekwame mensen op de stoep en deze hebben de klus vakkundig geklaard voor me. Super snel en erg vriendelijk geholpen! Een aanrader als je er niet meer uit komt dus !
Peter van Hal
Peter van Hal
2023-02-15
Dit bedrijf heeft oog voor de klant, voor detail, en voor een marktconforme prijs. Vooraf neemt het bedrijf alles op, en weet wat er verwacht wordt door de klant en in samenspraak met de klant. Hierdoor verloopt alles op rolletjes, letterlijk en figuurlijk. Onze verhuizing is snel, netjes en adequaat verlopen en is het aan te prijzen als bedrijf.
×