Tips en ondersteuning

Waar te beginnen? Waar moet ik allemaal aan denken in de voorbereiding van een verhuizing of juist in de periode erna? Om hier inzicht in te creëren hebben we een checklist opgezet, maar ook enkele ondersteunende formulieren en bestellijsten voor verpakkingsmaterialen.

Er zijn veel dingen waar je aan moet denken bij verhuizen, en het is gemakkelijk om iets belangrijks over het hoofd te zien. Hieronder staan enkele veelvoorkomende zaken die niet mogen worden vergeten:

  1. Adreswijziging: Zorg ervoor dat je adreswijziging doorgeeft aan je bank, verzekeraar, werkgever en andere belangrijke instanties.

  2. Verzekeringen: Controleer of je verzekerd bent voor verhuizen en of je wellicht extra verzekering nodig hebt.

  3. Inventarisatie van bezittingen: Maak een lijst van alle spullen die je wilt verhuizen, zodat je niets over het hoofd ziet.

  4. Verpakken: Begin op tijd met verpakken en zorg voor voldoende verhuisdozen en verpakkingsmateriaal.

  5. Sleutels: Zorg dat je alle sleutels voor je nieuwe huis op tijd krijgt en regel eventueel nieuwe sleutels voor de deur en ramen.

  6. Telefoon- en internetverbinding: Maak afspraken over de overdracht van je telefoon- en internetverbinding naar je nieuwe huis.

  7. Meubels en grote spullen: Bedenk hoe je meubels en grote spullen wilt verhuizen en of je hulp nodig hebt van een verhuisbedrijf.

  8. Ophaaldiensten: Regel op tijd afspraken voor ophaaldiensten voor je oude spullen en afval.

  9. Verhuizing inplannen: Plan de verhuizing zorgvuldig en zorg ervoor dat je op tijd klaar bent om te vertrekken.

  10. Nieuwe buurt verkennen: Neem de tijd om je nieuwe buurt te verkennen en maak nieuwe contacten.

Houd er rekening mee dat dit slechts een overzicht is en dat de specifieke taken en taken die bij jouw verhuizing horen kunnen variëren. Het is altijd verstandig om voorbereid te zijn en hulp te vragen als je dat nodig hebt.

Download of hanteer de formulieren daar waar nodig, en indien het tot meer vragen of opmerkingen leidt zijn we (bijna) altijd bereikbaar op onderstaande gegevens. Veel succes, en hopelijk kunnen we u naast deze informatie ook in de verhuizing zelf van dienst zijn.

Download de checklist
Verhuizing voorbereiden

Download de checklist
Adreswijzigingen

Download de calculator
deze opent in Microsoft Excel

Veel gestelde vragen

U kunt ten alle tijden een vrijblijvende offerte aanvragen. U kunt het aanvraagformulier vinden onder de ‘offerte’ button. Des te meer informatie we hebben des te scherper is het aanbod wat wij u kunnen doen.

We komen met alle plezier vooraf even langs om kennis te maken en de situatie te bezichtigen. 

Dit moet niet, wel is het een optie. De omvang en inhoud van onze service is mede afhankelijk van uw eigen wens; dus indien u wenst dat wij alles verpakken en inventariseren dan doen we dit graag voor u.

Nee, we behandelen iedere aanvraag met dezelfde aandacht. Zeker met internationale verhuizingen is het werkveld wat groter, maar ook nationaal geloven we erin dat als we bij u passen als verhuizer dat wij een weg kunnen vinden.

Het komt regelmatig voor dat we aanvragen krijgen voor een verhuizing die de EU verlaat; Zwitserland en Noorwegen zijn enkele voorbeelden die toch relatief dichtbij zijn. Voor intercontinentale aanvragen doen we meestal een beroep op ons netwerk. We zijn hierbij niet altijd zelf degene die mee reizen met de inboedel, wat ook niet altijd mogelijk is; wel bied dit ons de mogelijkheid vraag en antwoord samen te brengen.

Jazeker, we hanteren een breed scala aan verpakkingen. Diverse soorten en maten, bedoeld voor verschillende soorten en maten inhoud. U kunt hier meer informatie over vinden onder het submenu ‘verpakkingen en materialen’ of op het bestelformulier onder het submenu formulieren.

Voor zowel korte of lange termijnsopslag, alsmede het opvangen en groeperen van deelzendingen kunt u bij ons terecht. Bezig met verbouwen, geen ruimte thuis of even tijdelijk wat extra ruimte om overzicht te creëren? We ondersteunen u graag.

We werken met diverse formaten voertuigen; van een bestelwagentje voor bijvoorbeeld de verpakkingsmaterialen tot aan truck & trailer voor groter werk. Hiermee proberen we zo veel mogelijk in te spelen op wat nodig is voor de verhuizing; geen onnodige grote wagens, of juist meerdere kleinere wagens wanneer de locatie moeilijk bereikbaar is. Eerst kijken we wat het doel is, dan uitzoeken hoe en wat er het beste aansluit.

U kunt ook bij ons terecht wanneer uw verhuizing in het weekend dient te gebeuren. We begrijpen dat het niet altijd mogelijk is om binnen de gebruikelijke werkdagen te plannen, dus indien nodig staan we ook voor u klaar in het weekend.

Verhuizingen zijn er in alle soorten en maten, dus voor zowel grote als kleine partijen zijn we bereikbaar. Vaak proberen we kleinere zendingen of losse meubelstukken te combineren met andere verhuizingen, zodat het kostentechnisch behapbaar blijft voor alle partijen. Ook wanneer u een nieuw meubelstuk heeft aangeschaft maar niet zelf kan vervoeren; neem even contact op, dan kijken we naar de mogelijkheden.

Het komt wel vaker voor dat we op één dag bij meerdere verhuizingen aan het werk zijn. Deze mogelijkheid kunnen we aanbieden mede dankzij een flexibele crew en ondersteuning vanuit het netwerk. Tenslotte komt uw agenda niet altijd overeen met de ruimtes in onze agenda, dus zoeken we actief naar de beste oplossing.

×