Verhuistips
Previous slide
Next slide
 1. Begin ruim op tijd met de voorbereiding. Een goede voorbereiding is het halve werk en een verhuizing kost vaak meer tijd dan gedacht.
 2. Zorg voor voldoende hulp bij het verhuizen of huur (extra) mensen in.
 3. Regel je administratieve zaken ruim van tevoren.
 4. Zorg dat 1 persoon de leiding heeft zodat niet iedereen door elkaar loopt (en elkaar in de weg loopt).
 5. Zorg voor een vrije parkeerplaats zo dicht mogelijk bij uw adres, iedere keer 10 meter extra lopen is zeer vervelend. Probeer ook op de bestemming een vrije parkeerplaats te hebben.
 6. Pak spullen in per kamer. Zo kunnen op de nieuwe bestemming snel alle spullen zoveel mogelijk op de goede plaats komen en kun je snel gaan uitpakken.
 7. Zorg dat je weet of grote meubelstukken op de nieuwe locatie naar binnen kunnen. Wellicht is er de noodzaak voor een verhuislift?
 8. Schrijf op de doos naar welke ruimte deze moet. Je kunt dozen ook nummeren en op je computer een lijst maken. Zorg wel dat je de beschikking hebt over je computer als je op de nieuwe locatie bent!
 9. Zorg voor voldoende eten en drinken voor de verhuizers gedurende de verhuisdag.
 10. Er zijn speciale garderobe dozen om je kleding hangend, op hangers, te vervoeren.
 11. Probeer dozen op te vullen met vulmateriaal zodat spullen niet los in een doos liggen, dit voorkomt beschadigingen aan je spullen.
 12. Verdeel het gewicht in de dozen zoveel mogelijk. Een goed verdeelde doos is eenvoudiger bij het oppakken, dragen en weer neerzetten.
 13. Je kunt (oude) kleding gebruiken als opvulling. Je kunt ook glazen in je sokken stoppen.
 14. Hou medicijnen en waardevolle spullen apart.
 15. Probeer apparatuur in de originele verpakking te vervoeren en zorg dat je de snoeren bij de apparatuur bewaard, dat scheelt later veel uitzoek werk. Tape ze desnoods vast aan de achterkant van het apparaat.
 16. Stop een doos niet te vol zodat deze uit kan scheuren of dat de bodem er onderuit valt.
 17. Zorg dat de spullen die je nog nodig hebt tot de verhuisdatum niet ingepakt worden!
 18. Zorg dat bewegende onderdelen zoals deurtjes en lades van kasten vast zitten en vast blijven zitten. Zonde als je nieuwe kast in het trappenhuis ineens de laden verliest.
 19. Gebruik geen tape om je kasten dicht te plakken. Het is zonde als op de nieuwe locatie de lak van je deuren gaat.
 20. Zorg dat je noodzakelijke kleding en medicijnen voor 1 a 2 dagen apart houdt. Vaak is in je nieuwe woning niet alles op de eerste dag te vinden. Dit voorkomt zoekwerk en stress.
 21. Bescherm de vloer in de nieuwe woning. Er gaan veel mensen van binnen naar buiten en dit kan, met name bij slecht weer, veel rommel geven. Zonde als je nieuwe lichte vloerbedekking aan het eind van de verhuisdag smerig is.
 22. Zorg dat je schroeven en boutjes van gedemonteerde meubels bij elkaar houdt. Plak ze desnoods vast aan het gedemonteerde meubel. Je kunt ze ook in zakjes stoppen en deze nummeren.
 23. Houdt brandbare spullen zoals aceton en spuitbussen apart.
 24. Maak lampenkappen los en doe de gloeilampen of led-lampen in een aparte doos. Gebruik geen kranten om een lampenkap in te rollen want kranten kunnen afgeven. Keukenpapier is een goed alternatief.
 25. Maak de koelkast leeg en zorg dat plankjes of verwijderd worden of tape ze vast. Vervoer de koelkast rechtop in verband met koelmiddel.
×